Historie

Historien til gartneriet startet i 1936.
Ragnhild Holmen på Bryn gård, som var utdannet gartner, begynte å produsere blomster for salg. Mange kunder ønsket å kjøpe blomster for å plante på kirkegården som ligger rett ved og i hagene sine. I starten foregikk produksjonen helt annerledes i forhold til moderne dyrking i drivhus idag. Ved hjelp av hestemøkk og halm som gjæret ble jorda varm. Dette ble fyllt i trekarmer, og da kunne gartneren så tidlig om våren. Ble det kaldt om natta la man vindusruter over. Dette var forløperen til dagens drivhus.

I 1960 overtok datteren Helga Bryn Røkholt og hennes mann Erik Røkholt. Begge er utdannet gartnere. I deres tid har bedriften vokst mye med flere nye og store drivhus. Året rundt har blomster blitt sådd og vokst seg store for salg. Dette takket være riktig stell med vann, gjødsel og nok lys. Fortsatt er mye håndarbeid i planteproduksjonen selv om noe styres av moderne teknikk i drivhusene.

 

I dag driver 3. generasjon, gartner Erling Røkholt en moderne bedrift med blomsterbutikk og hagesenter. Her kan kundene finne planter til inne-og utebruk og til alle anledninger. Varespekteret har blitt stort med spennende interiørartikler og fristende hageprodukter. Det er fortsatt produksjon i drivhusene selv om mange planter kjøpes inn fra andre gartnerier og planteskoler for å kunne tilby kundene et bredt spekter.

 

I mormor Ragnhilds tid, hvor hun gjorde mye av arbeidet alene, er vi i dag rundt 10 ansatte med bred fagkompetanse innenfor alt fra blomsterbinderi til hageplanlegging.